Nieuwste producten

Nieuwste producten

algisite-verb-alginca-10x10cm-10-66000520
  • algisite-verb-alginca-10x10cm-10-66000520

Algisite Verb Algin ca 10x10cm 10 66000520

Algisite Verb Algin ca 10x10cm 10 66000520

€ 35,11
Incl. BTW
Hoeveelheid

  • Betrouwbaar, veilig en discreet Betrouwbaar, veilig en discreet
  • Gratis levering in Diest en omstreken Gratis levering in Diest en omstreken
Indien u vragen heeft, of indien u niet vindt wat u zoekt kan u ons altijd bereiken op +32 13 31 13 82 of via [email protected]

Omschrijving

Algisite M is een steriel calcium alginaat wondkompres, overwegend samengesteld uit mannuronzuurvezels, die snel een gel kunnen vormen. Deze vezels zijn op een unieke manier in elkaar verweven, waardoor een zacht en soepel kompres ontstaat. Er komen nauwelijks alginaatvezels los en het kompres behoudt zijn integriteit, zelfs wanneer het doordrenkt is. Bij contact met wondvocht vormt Algisite M een zachte en consistente gel. Gedurende dit proces wordt het teveel aan wondvocht geabsorbeerd. Algisite M maakt gebruik van de voordelen van vochtige wondgenezing, wat leidt tot een snelle en ongestoorde wondgenezing, zelfs van de moeilijkste wonden.

Symptomen

Matig tot sterk exsuderende, oppervlakkige en diepe of cavitaire wonden zoals ulcera, decubitus, diabetische ulcera, postoperatieve wonden, brandwonden en donor sites, al dan niet geïnfecteerd.Contra-indicaties / Voorzorgsmaatregelen
  • Raadpleeg een arts bij het gebruik op geïnfecteerde of oncologische wonden of op wonden veroorzaakt door tuberculose.
  • Het verband niet gebruiken bij patiënten met een allergie voor één van de bestanddelen van het product.
  • Algisite M niet hergebruiken.
  • Niet gebruiken bij wonden met weinig tot geen exsudaat.

Gebruik

Stap 1:Reinig de wond volgens de gebruikelijke procedure.Stap 2:Kies een kompres dat iets groter is dan de wond, knip deze op maat en plaats het rechtstreeks op de wond. Zorg dat het kompres de wondranden niet overlapt.Voor diepe of cavitaire wonden ALGISITE* M streng gebruiken.Stap 3:Breng het kompres aan.Stap 4:Afdekken met een absorberend kompres(bijvoorbeeld MELOLIN* of ALLEVYN* en/of OPSITE*). Het secundaire kompres mag de verdamping van het wondexsudaat, dat optreedt aan het oppervlak van de gel, niet belemmeren wanneer er veel wondvocht is.Stap 5:Op sterk exsuderende of geïnfecteerde wonden het kompres dagelijks vervangen. Naarmate de genezing vordert, kan het kompres steeds langer in situ blijven.Stap 6:Verwijder ALGISITE M door met behulp van pincet, tang of een hand met handschoen, het kompres voorzichtig op te tillen. Het kompres kan kleven op een wond met matig exsudaat. Bevochtig de wond met een zoutoplossing om het verwijderen te vereenvoudigen.

Eigenschappen

Sterk absorberendIn-vitro studies tonen aan dat Algisite M 13 maal het eigen gewicht in wondvocht kan absorberen. Daardoor kan het verband tot 7 dagen in situ blijven.Gemakkelijk te verwijderenBij gebruik in matig tot sterk exsuderende wonden vormt Algisite* M een soepele gel die niet aan het nieuwgevormde weefsel in het wondbed kleeft. Het kompres kan gemakkelijk in één stuk uit de wond worden genomen ofwel met behulp van een fysiologische zoutoplossing worden verwijderd.Stimuleert een snelle wondgenezingDe gel die gevormd wordt door contact van het wondvocht met de alginaatvezels creëert een vochtig wondmilieu, voorkomt korstvorming en stimuleert een ongestoorde wondgenezing. Het kompres laat wondcontractie toe alsmede de uitwisseling van zuurstof en CO 2, wat noodzakelijk is voor een optimale wondgenezing.Past zich aan de wond aanAlgisite M is zeer soepel en comfortabel en past zich goed aan het wondoppervlak aan. Het kompres kan naar gelang de wondgrootte op maat gevouwen of geknipt worden. De Algisite M streng leent zich bijzonder goed voor het gebruik in diepe en cavitaire wonden. De gelvorming brengt een nog nauwer contact met de wond tot stand.Unieke verweving van de vezelsDe meeste alginaatverbanden verliezen vezels bij manipulatie van het verband. Geavanceerde technieken om deze vezels in elkaar te verweven voorkomen dit probleem. Dit is een groot voordeel van Algisite M ten opzichte van vergelijkbare producten.
M24047AD65

Datasheet

EAN
5000223425111


Nog 11 andere producten in deze categorie