Nieuwste producten

Nieuwste producten

hydrocoll-ster-10x10cm-10-9007443hydrocoll-ster-1
  • hydrocoll-ster-10x10cm-10-9007443hydrocoll-ster-1

Hydrocoll Ster 10x10cm 10 9007443

Hydrocoll Ster 10x10cm 10 9007443

€ 38,61
Incl. BTW
Hoeveelheid

  • Betrouwbaar, veilig en discreet Betrouwbaar, veilig en discreet
  • Gratis levering in Diest en omstreken Gratis levering in Diest en omstreken
​​
​​Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Buiten het bereik van kinderen bewaren. Vraag raad aan uw huisarts of apotheker. In geval van bijwerkingen, neem contact op met uw huisarts. ​​
Indien u vragen heeft, of indien u niet vindt wat u zoekt kan u ons altijd bereiken op +32 13 31 13 82 of via [email protected]

Omschrijving

Hydrocolloïdenverband

Symptomen

Voor de behandeling van chronische, langzaam genezendewonden, bijvoorbeeld veneuze beenulcera of decubitus. Ook geschikt voor graftlocaties of de behandeling van brandwonden tot graad 2a. Contra-indicaties: Hydrocoll® mag niet worden gebruikt op blootliggend bot- en spierweefsel en pezen en ook niet bij klinisch geïnfecteerde wonden of diabetische ulcera.

Gebruik

Voor de behandeling van chronische, langzaam genezendewonden, bijvoorbeeld veneuze beenulcera of decubitus. Ook geschikt voor graftlocaties of de behandeling van brandwonden tot graad 2a.

Eigenschappen

Hydrocoll® is een zelfklevend, absorberend hydrocolloïdenverband dat isbedekt met een semi-permeabele polyurethaanfilm die voorkomt dat bacteriën en vocht binnendringen. Door het absorberen van wondexsudaat zwellen de hydrocolloïdale deeltjes op en vormen een gel die de wondholte opvult en een vochtig wondmilieu in stand houdt. De gel blijft exsudaat absorberen totdat de hydrocolloïden verzadigd zijn. De bovenzijde zwelt op en het verband is verzadigd als de verhoging ongeveer 1 cm boven de rand uit komt. De gelvormige laag aan de onderzijde van de pleister voorkomt dat Hydrocoll® aan de wond vastplakt. Het verband kan pijnloos worden verwijderd zonder de granulatie en het nieuw gevormde weefsel te beschadigen. De bovenste laag fungeert als een veilige barrière tegen bacteriën en beschermt de wond tegen infectie en binnendringend vocht. De patiënt kan met de pleister douchen en baden. Hydrocoll® laat geen uv-A- of uv-B-straling door. Hydrocoll® thin heeft een lichtere absorptiecapaciteit (ca. 50%) en is vooral geschikt voor de epithelisatiefase. In de epithelisatiefase bevordert Hydrocoll® thin door het vochtige wondmilieu de celdeling en celmigratie in het epitheel. De verbandwisselintervallen kunnen in deze fase worden verlengd tot maximaal zeven dagen. Het controleren van de wondomgeving wordt vergemakkelijkt door de transparante wondbedekker. Beide wondbedekkers en met name Hydrocoll® thin kunnen ook worden toegepast in het kader van een occlusietherapie bij verschillende huidaandoeningen, maar altijd onder toezicht van een arts.
Hartmann
MBAD79BFDA

Datasheet

EAN
4049500981774